Forfatterweb

Forfatterweb er et forfatterleksikon over danske og udenlandske forfattere som omfatter både afdøde og nulevende forfattere.

I januar 2018 indeholder Forfatterweb 1025 portrætter. Heraf en del børne- og ungdomsforfattere samt illustratorer (som er markeret med et lille penselikon ud for navnet på den alfabetiske forfatteroversigt).
Udvalget er bredt, og der medtages såvel klassiske forfatterskaber som debuterende forfattere inden for alle genrer.
Enkelte forfatterskaber portrætteres både som børne- og voksenforfatter.
Portrætterne udarbejdes af professionelle skribenter, litterater og journalister.

Artiklerne i Forfatterweb er bygget op efter en fast struktur som indeholder stof om forfatterens liv og værker samt en omfattende linksamling og en fyldig bibliografi med direkte link til www.bibliotek.dk hvorfra man kan bestille bøger, artikler og anmeldelser.
Udover forfatterportrætterne finder man en oversigt over litterære temaer samt litteraturhistorisk indhold med perioder og genrer hvor forfatterportrætterne sættes ind i en tidsmæssig sammenhæng.
Forfatterweb henvender sig til en bred målgruppe og er nem at orientere sig i for alment interesserede, læsekredse og uddannelsessøgende i forbindelse med opgaveskrivning.

Du kan få adgang til Forfatterweb på to måder:
Hvis du er bosiddende i Samsø Kommune samt oprettet som låner på Samsø Bibliotek vælger du Samsø Bibliotek i rullelisten og logger ind med CPR-nummer/Lånernummer og din pinkode.
Hvis du er skoleelev eller under uddannelse kan du bruge dit UNI-login.

Besøg Forfatterweb