PressReader

PressReader giver gratis online adgang til mere end 7.000 aviser og tidsskrifter fra mange forskellige lande på flere end 60 sprog.

Log på PressReader

Via Pressreader kan bibliotekernes brugere få adgang til aviser og tidsskrifter fra hele verden. Ofte før den trykte kopi er tilgængelig i udgivelseslandet. Aviserne er holdt i deres oprindelige udseende, således at alle detaljer fra den trykte avis er tilgængelige. Der er op til 90 dages arkiv, og det er muligt at søge aviser efter land, sprog eller titel. Er du i udlandet har du adgang til flere danske aviser. 

Format

Aviserne vises som pdf-fil. Det er muligt at lave fritekstsøgning i enkelte aviser samt hele Pressreader. Med ”Smart navigation” kan udvalgte aviser oversættes og printes i en mere brugervenlig udgave. Smart navigation giver desuden mulighed for oplæsning at tekst, deling til sociale medier og blogging.
Ved at vælge publications (venstremenu) er der mulighed for at vælge newspapers eller magazines.

Brug af PressReader

Adgang med browser:

Du kan tilgå PressReader via en browser (PC, tablet eller smartphone) og logge ind gennem bibliotekets hjemmeside og vælge "Digitale tilbud" - "PressReader" (ovennævnte link). Herefter kan du streame ubegrænset.

Adgang med PressReader app:

PressReader appen kan downloades gratis til Android og iOS (iPhone og iPad). I appen kan man downloade aviser til senere læsning offline og aktivere fri og ubegrænset adgang i 72 timer.

Få fri adgang i 72 timer:

  1. Download og åbn Pressreader app
  2. Vælg "sign in"
  3. Vælg "Libraries & Groups"
  4. Under "select Library or Group" søger du efter dit bibliotek
  5. Log ind med dit bibliotekslogin (cpr og pinkode)
  6. Der er nu adgang i 72 timer, hvorefter du skal logge ind igen

Når du har været på bibliotekets trådløse netværk, der er et PressReader Hotspot, eller du har logget på med dit bibliotekslogin (f.eks. hjemmefra) er der fri adgang i 72 timer, hvorefter du igen skal logge ind.

Opret en brugerprofil hvis du vil gemme dine favoritter på tværs af enheder.

Adgang i udlandet

Under ophold i udlandet er der adgang til danske dagblade. For at opnå adgang til disse, skal du finde et lokalt PressReader hotspot via HotSpot kortet.
Se HotSpot kortet her

 

Mere vejledning kan du finde på ekurser.nu

Se trin-for-trin vejledning, kommentarer og andre kurser:

Åbn kurset på ekurser.nu
© eKurser.nu