PressReader

PressReader giver online adgang til ca. 6150 aviser og tidsskrifter (ca. 3000 aviser og ca. 3000 tidsskrifter pr. primo 2017) fra mange forskellige lande på flere end 60 sprog.

Log på PressReader

Via Pressreader kan bibliotekernes brugere få adgang til aviser og tidsskrifter fra hele verden. Ofte før den trykte kopi er tilgængelig i udgivelseslandet. Aviserne er holdt i deres oprindelige udseende, således at alle detaljer fra den trykte avis er tilgængelige. Der er op til 90 dages arkiv. Pressreader er et godt supplement til det udenlandske avishold. Af danske morgen-aviser ligger der pt. kun Børsen i Pressreader. Er du i udlandet har du adgang til de fleste danske aviser. 

Format

Aviserne vises som pdf-fil. Det er muligt at lave fritekstsøgning i enkelte aviser samt hele Pressreader. Med ”Smart navigation” kan udvalgte aviser oversættes og printes i en mere brugervenlig udgave. Smart navigation giver desuden mulighed for oplæsning at tekst, deling til sociale medier og blogging.
Ved at vælge publications (venstremenu) er der mulighed for at vælge newspapers eller magazines.

Brug af PressReader

Adgang med browser:

Du kan tilgå PressReader via en browser (PC, tablet eller smartphone) og logge ind gennem bibliotekets hjemmeside og vælge "Digitale tilbud" - "PressReader" (ovennævnte link). Herefter kan du streame ubegrænset.

Adgang med PressReader app:

Du kan også bruge Pressreader app'en, som både fås til Android, Apple iOS og Windows 10/8.1/Xbox .
For at bruge app'en skal du være i kontakt med bibliotekets Hot Spot (biblioteks-wifi), og du kan derefter downloade magasiner til din enhed de næste 24 timer (hjemmefra).
Opret evt. en brugerprofil for at tilføje mere funktionalitet (Tryk på New User?).