Kraftfulde kvindestemmer

10.05.23
Man skal have levet under en sten de sidste par år for ikke at have lagt mærke til alle de markante kvindelige forfattere, der dominerer såvel det danske som det internationale bogmarked.

På biblioteket ses det også tydeligt, at romaner af forfattere som Stine Pilgaard (Min mor siger, Meter i sekundet), Maren Uthaug (11%), Nobelprisvinder Annie Ernaux (Pigen fra ‘58, Hændelsen, Årene), samt en række andre, rives ned af hylderne. 
Nok er ovennævnte vidt forskellige stilmæssigt, men har alligevel det tilfælles, at det er kvinder med noget på hjerte. 


De skriver sig således ind i et fint selskab bestående af andre markante kvindelige forfattere såsom vor egen Tove Ditlevsen, Sylvia Plath, Simone de Beauvoir og en hulens masse andre dygtige forfattere. 
På biblioteket hylder vi de kraftfulde kvindestemmer med en lille udstilling af udvalgte værker. Så: kvinder og mænd derude, kig forbi og lån en af bøgerne!


Psst!: Det gælder ikke mindst mændene, da forskning desværre viser, at mænd nærmest udelukkende låner bøger af mandlige forfattere, hvorimod kvinder er meget bedre til at låne bøger af begge køn. Og det dur jo ikke, vel?